Egy robotgép táljába öntjük a tojásfehérjéket a csipet sóval. Alacsony fokozaton laza habbá verjük. Közepesre emeljük a robotgép sebességét, és fokozatosan, több kis adagban hozzáadjuk a cukrot. 10-20 percig verjük a cukros habot ezen a közepes fokozaton, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Minimálisra csökkentjük a robotgép sebességét, és hozzáadjuk a tojáshabhoz a citromlevet és a keményítőt. Egyenletesen eloszlatjuk ezeket is a habban.
200 fokra felfűtjük a sütőt. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, ráöntjük a habot, egy spatulával egyenletesen szétterítjük. A tetejét egyenletesen megszórjuk mandulával. Betoljuk a sütőbe, aminek a hőmérsékletét rögtön levesszük 160 fokra. 20 perc alatt készre sütjük.
Egy rácsra sütőpapírt terítünk, átfordítjuk rá a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg hűl a habcsókalap, elkészítjük a krémet. Az epret apró kockákra vágjuk. A mascarponét és a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük robotgéppel.
A kihűlt habcsóklapot megkenjük a krémmel, megszórjuk az eperrel. A sütőpapír segítségével óvatosan feltekerjük, és hűtőszekrényben hagyjuk 1-2 órán át pihenni. Tálalás előtt vastagabb szeletekre vágjuk.