Epres kupola

A piskótakorongok elkészítésével kezdjük. A három tojásfehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy másik tálban a három tojássárgáját krémesre keverjük 70 g cukorral és egy csipet sóval. A száraz anyagokat (liszt, mandula, sütőpor) összevegyítjük. Végül óvatosan összedolgozzuk a fehérjehabot, a cukros tojássárgájákat, a száraz anyagokat és a három evőkanál tejet. Kibélelünk sütőpapírral egy 20 és egy 18 cm átmérőjű kerek formát, arányosan elosztjuk közöttük a masszát, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha kész, rácsra borítjuk, lehúzzuk a papírt, és hagyjuk a tésztákat teljesen kihűlni.

Kimérünk 100 g epret, megtisztítjuk, botmixerrel pürésítjük. Kis lábasba öntjük, és forralással a felére besűrítjük. Ezt is hagyjuk kihűlni.

A 20 cm átmérőjű, félgömb-alakú tálunkat kibéleljük átlátszó fóliával. A maradék epret megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Óvatosan kirakjuk vele az előkészített forma oldalát.

Elkészítjük a krémet. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Összekeverjük a túrót, a krémsajtot és a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint kifacsarjuk, kevés vízben oldódásig melegítjük, majd hőkiegyenlítéssel elosztjuk a túrókrémben. Két részre osztjuk, az egyik legyen egy kicsit nagyobb. A kisebb rész fehéren marad, a nagyobba belekeverjük a kihűlt eperpürét. Fél órára berakjuk a hűtőszekrénybe mindkettőt, hogy kicsit dermedjenek.

Végül összeállítjuk a tortát. Az eperszeletekkel bélelt félgömbbe belekanalazzuk a fehér krémet. Rátesszük a kisebb lapot, óvatosan lenyomjuk. Erre simítjuk a rózsaszín, epres krémet, majd erre rakjuk a nagyobbik tésztalapot, ezt is óvatosan rányomjuk. Becsomagoljuk fóliába, és pár órára betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.

Tálalás előtt átborítjuk egy tortatálra, és lehúzzuk róla az átlátszó fóliát.

Csokoládés krémsajtos epertorta

kaloria 310 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink