Epres bodzavirágfagylalt

Epres bodzavirágfagylalt

Ha házi bodzaszörpöt használunk, akkor beforraljuk a felére. Összekeverjük egy lábasban a tejet, a tejszínt és a bodzaszörpöt, felforrósítjuk. Egy tűzálló tálban habosra keverjük a 3 tojássárgáját és három egész tojást, 8 dkg kristálycukorral. Gőz fölé áttesszük a tálat, és habverővel folyamatosan keverve besűrítjük. Hozzáadjuk a forró tejszínes keveréket, egyneművé, krémes maszszává keverjük. Lehűtjük. Végül fagylaltgépbe öntjük, és kifagyasztjuk.
Az édes rudakhoz összekeverjük a puha vajat a vaníliarúd kikapart magjaival, a fahéjjal, csipet sóval meg a porcukorral. Beleforgatjuk a 3 tojássárgáját,
végül pedig a 3 tojásfehérjéből vert habot. Egy evőkanálnyit elveszünk belőle, megszínezzük a kakaóporral. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe. Vékony köröket teszünk rá a sárga tésztából, majd a sötéttel spirálisan becsíkozzuk. 180 fokra elomelegített sütőbe toljuk. Amint színesedni kezd, rögtön kivesszük. Még forrón feltekerjük, hagyjuk kihűlni. Pár szép szem kivételével összetörjük a megmosott, megtisztított epret. Összekeverjük a maradék cukorral, lazán
belekeverjük a fagyiba úgy, hogy csíkos maradjon. Fagylaltospoharakba szedjük, eperrel, mentalevéllel díszítjük. Az édes rudakkal kínáljuk.

kaloria 570 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

8 személyre

Ajánlataink