Kosárka
A tojásfehérjét, a porcukrot, a lisztet meg a tejszínt habverővel jó alaposan elkeverjük. Sűrű masszát kapunk. A sütőlemezt jó vastagon bevajazzuk, és ecsettel kerek, palacsinta vastagságú formákat kenünk rá a tésztából. 5-10 percig sütjük a forró, 250 fokra előmelegített sütőben. Akkor kész, amikor már egy kicsit piros a szélük.
A tésztakarikákat azonnal egy-egy náluk kisebb átmérőjű csésze aljára nyomjuk, úgy hűtjük ki.
Töltelék
Az epret megmossuk és megtisztítjuk, a felét összeturmixoljuk, a másik felét felszeleteljük. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd apránként hozzákeverjük az eperpürét. A krémet tálalásig hideg helyre tesszük. A kosárkákat megtöltjük az eperpürével, és a tetejükre helyezzük az eperdarabokat.