Epres legyezőtorta

Tészta

A tojások fehérjét 2 evőkanál hideg vízzel habbá verjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot meg a vaníliás cukrot. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül hozzáadjuk a sütőporral és az étkezési keményítővel elkevert
lisztet is. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és a 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Töltelék

A túrót átpasszírozzuk, simára keverjük a mascarponéval,
majd hozzáadjuk cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a túrókrémbe vegyítjük.
A piskótát keresztben kettévágjuk úgy, hogy az alsó lap jóval vastagabb legyen. Visszatesszük a tortaformába, és vékonyan megkenjük krémmel. Kirakjuk a felszeletelt eper felével. 5-6 evőkanál krémet és pár szem epret félreteszünk
a díszítéshez, a többi krémet az eperre simítjuk, majd kirakjuk a maradék gyümölccsel. A tortát ezután hűvös helyre állítjuk, amíg a krém megdermed.
A felső tésztalapot 12 szeletre vágjuk. A tortagyűrűt eltávolítjuk, a félretett krémből 1-1 teáskanálnyit a torta szélére teszünk, végül ferdén ráhelyezzük a felső lapokat. A maradék krémmel, eperrel, tejszínhabbal díszítjük.

kaloria 290 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink