Epres mascarponekrém
A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk. A sárgájákat 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral addig verjük, amíg szinte ki nem fehéredik a krém. Hozzáadjuk
a mascarponét, és simára keverjük. A fehérjéket egy csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kb. egyharmadát összeforgatjuk a krémmel, minél óvatosabban, hogy ne essen össze. Ha ez megvan, már
lazább lesz, így a tojásfehérje fennmaradó részét könnyebben bele tudjuk forgatni. A cél az, hogy könnyű, egyenletes krémet kapjunk. Eperből igyekezzünk kisszeműt vásárolni. Ezt megmossuk, kicsumázzuk.
Ha nagyobb szeműek, akkor félbe vagy negyedekbe vágjuk őket, de ebben az esetben csak a tálaláskor tesszük őket a krémbe. Ha kis epreink vannak, rögvest bele is keverhetjük, és máris tálalható.