Epres mascarponetorony

Tészta

Elkeverjük a diót a porcukorral és a sütőporral, majd belereszeljük a hideg vajat. Összegyúrjuk a tojással és a tojássárgájával. Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrényben
30-60 percig pihentetjük. Utána átgyúrjuk, 3 mm vastagra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral közepes méretű kerek korongokat vágunk belőle. 150 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Krém

Az epret egy kis lábasban a cukorral együtt feltesszük főni, 20-25 percig rotyogtatjuk kis lángon. Még melegen
szitán áttörjük, hogy a magoktól megszabaduljunk. Egy kevés epervelőt félrerakunk a tálaláshoz, a nagy részét elkeverjük a mascarponéval és a habfixálóval. Habzsákba töltjük. Összeállítjuk a tornyokat: egy kihűlt diós korongra
krémet nyomunk, ráteszünk még egy tésztát, megint krém jön rá, a tetejébe az utolsó keksz meg újabb habkupola. A félretett epervelővel körbecsurgatjuk.

kaloria 170 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink