Epres piskótatorony

Epres piskótatorony

A tojások fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukor felét. A sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A kétféle masszát óvatosan összeöntjük, majd belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát egy 25 × 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A piskótalapból pogácsaszaggatóval 16 db korongot vágunk. A „hulladék” tésztát 1 × 1 cm-es kockára aprítjuk.

Krém

A tejből, az eperszörpből meg a pudingporból a cukorral a szokásos módon pudingot főzünk. Még melegen belekeverjük a zselatinfixet, és kihűtjük. Közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg. Ha kihűlt, belekeverünk 3 dl habbá vert tejszínt, és lazán beleforgatjuk a piskótakockákat meg 20 dkg epret kisebb darabokra vágva.
8 piskótakorongot körbetekerünk alufóliával, és megtöltjük az eperkrémmel. Hagyjuk a hűtőben megdermedni, majd a másik adag karikával befedjük. A tetejét olvasztott csokoládéval megcsorgatjuk, majd visszatesszük a hűtőbe, és tálalásig legalább 1 órát hűtjük. A maradék habbá vert tejszínnel és eperszemekkel díszítjük.

kaloria 350 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink