Epres rétes édes tejfölmártással
Kettéosztjuk a réteslapokat, kiterítjük, olajos kenőtollal vékonyan átkenjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, majd összekeverjük 10-15
dkg porcukorral és 2 egész tojással. Az epret megmossuk,
megtisztítjuk, a nagyobb szemeket kisebbekre vágjuk.
Egy másik tálban elkeverünk 1 dl tejfölt a maradék tojással.
Az előkészített réteslapokat meghintjük zsemlemorzsával,
ráhalmozzuk a túrótölteléket, meghintjük az eperrel,
azután két oldalról a közepe felé hosszában felgöngyöljük.
A tekercseket megfelelő méretű kiolajozott tepsibe
helyezzük. A tetejüket átkenjük a tejfölös tojással, azután
a 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletekre vágjuk. A maradék tejfölt 2 evőkanál porcukorral és egy csipet őrölt fahéjjal ízesítjük, tálaláskor ezt az öntetet kínáljuk a rétes mellé.