Erdei gombás sajtfelfújt
10 dkg vajat felhevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve kissé megpirítjuk. Felengedjük a forró tejjel, azután habverővel simára kavarjuk. Megsózzuk,
beleszórjuk a reszelt sajtot, azután az egészet jól összekeverjük. Félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a felvert tojásokat is. (Ekkor már nem szabad forralni,
mert megfő a tojás.)
A felszeletelt gombát 5 dkg felforrósított vajon addig pirítjuk, amíg a levét elpárologtatja. Egy tetszőleges formát kivajazunk vagy kibélelünk alufóliával, majd az alját kibéleljük a pirított gombával (egy keveset félreteszünk a tálaláshoz). Ezután háromnegyed részéig megtöltjük a masszával, betakarjuk a fóliával, s a formát vízzel félig telt tepsibe tesszük. A felfújtat a 140 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 órát gőzöljük. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit pihenni, majd kiborítjuk a formából, és a félretett pirított gombával tálaljuk.