Erdei gyümölcsös joghurt

Házi joghurt

Felforraljuk a tejet, majd körülbelül 40 fokosra visszahűtjük. Ha nincs folyadékhőmérőnk, akkor kézzel
tudjuk ellenőrizni: akkor jó, ha elviselhető a hőfoka, de jó
melegnek érezzük a bőrünkhöz képest. Két 7 dl-es befőttesüvegbe teszünk 2-2 evőkanál joghurtot. Ráöntjük a meleg tejet, lazán összekeverjük, végül rácsavarjuk a fémfedőket. Kibélelt hűtőtáskába, a radiátor mellé vagy ágyneműtartóba tesszük, az a lényeg, hogy minél tovább tartsa ezt a jó meleget. Körülbelül 10 óra múlva megnézzük, ennyi idő alatt biztosan megdermed. Ekkor hideg helyre tesszük. Körülbelül egy hétig áll el a hűtőszekrényben.

Erdei gyümölcsös joghurt

Még fagyasztott állapotban elkeverjük a gyümölcs nagy részét a joghurttal. Cukorral és vaníliás cukorral
ízesítjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk állni 10 percig fogyasztás előtt. Tálalásnál a tetejét megszórjuk a félretett ribizli- és áfonyaszemekkel, valamint pár szem ropogós kakaós gabonagolyóval.

kaloria 150 CAL
ido 15 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

1 személyre

Ajánlataink