Erdei gyümölcsös mák-dió krém
Beáztatjuk a zselatint. Felfőzzük a mákot 10 dkg cukorral
és a tej felével. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. Felfőzzük a
diót is a maradék cukorral és tejjel. Belekeverjük a rumot.
Mindkettőt hagyjuk kihűlni.
Összekeverjük a túrót a mascarponéval, teszünk hozzá
vaníliát és két evőkanál citromlevet. Beleforgatjuk a habbá
vert tejszínt meg a kinyomkodott, forró vízben feloldott
zselatint. Kétfelé vesszük, az egyik felébe beledolgozzuk a
mákos krémet, a másikba pedig a diót.
Előkészítünk néhány nagyobb üvegpoharat. Az aljukba
tört kekszet vagy mézeskalácsot teszünk, erre egy kevés
fagyasztott gyümölcsöt szórunk. A kétféle krémet két
erős zacskóba töltjük, a zacskók sarkát ollóval lecsípjük,
így tudjuk majd szépen a megtölteni a poharakat. Minden
kehelybe nyomunk egy réteg diókrémet, aztán mákosat,
majd ezt megismételjük. A tetejükre teszünk egy-egy marék gyümölcsöt. Jól behűtve tálaljuk.