Erdei gyümölcsös palacsinta
A vaj felében megpirítunk egy evőkanál cukrot, s beledobjuk a gyümölcsöket – összeforgatjuk, ezt töltjük majd a nyolc darab palacsintába. Utóbbihoz a tésztát a hagyományos módon készítjük 4 tojásból, 2 dl tejből, valamit a lisztből kevés sóval, cukorral. A palacsintákat megtöltjük, s batyu formájúra hajtogatjuk.
Adagonként két palacsintát kínálunk, megszórjuk vaníliás cukorral, leöntjük a mártással.
Karamellamártás
A mártáshoz felolvasztjuk a margarint, beleöntjük a
maradék cukrot, s jól megbarnítjuk, de vigyázunk, nehogy
keserű legyen. Folyamatosan habverővel kevergetjük,
úgy csurgatjuk bele a tejszínt és a maradék 2 dl tejet.
Fölforraljuk, s még egy darab vajat dobunk bele, hogy
krémesebb legyen.