Erdei gyümölcsös torta
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a piskóta- vagy kekszmorzsát, a porcukrot meg a fahéjat, és az egészet
kézzel összegyúrjuk. A tésztát kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformába tesszük, és közepes lángon 15
percig sütjük.
Ha megdermedt a krém, elrendezzük a tetején a gyümölcsöket. A málnaszörpöt megmelegítjük,
feloldjuk benne a zselatint, és bevonjuk vele a süteményt. Tálalás előtt legalább egy óráig a hűtőben tartjuk, hogy az újabb zseléréteg is megszilárdulhasson.
Krém
Egy lábasban felmelegítjük a ½ dl málnaszörpöt, feloldjuk benne a zselatint, majd amikor langyosra hűlt,
összekeverjük a mascarponéval. A tejszínből a cukorral meg a vaníliás cukorral kemény habot verünk. Óvatosan
összekeverjük a sajtkrémmel, majd az egészet a tésztaalapra öntjük, és 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.