Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika
A zöldpaprikák magházát eltávolítom, az ereket kiskanállal kikaparom, majd jól megmosom, lecsepegtetem. A finomra vágott hagymát a zsír
háromnegyed részében megfonynyasztom, hozzáadom a pirospaprikát. Vízzel feleresztem, megsózom, majd felforralom. A darált húshoz hozzáadom a félig megpárolt rizst, kevés pirított hagymát, sót, majoránnát, borsot és a tojást, majd az egészet összegyúrom.
A töltelékkel megtöltöm a zöldpaprikát.
Ezután beleteszem a paprikás lébe, és puhára főzöm. Vigyázok, hogy a paprika megtartsa a formáját. Ha
megfőttek, az alakját kiszedem, és melegre teszem őket tálalásig. A paprikás levet felforralom, behabarom a liszttel elkevert tejföllel. Jól felforralom, végül hozzáadom a finomra vágott kaprot. Tálaláskor mélytányérba merem a tejfölös-paprikás mártást, beleteszem a töltött paprikát, és a paprikás mártásba tejfölpöttyöket teszek. Köretnek sós
burgonyát adok hozzá.