Héjastúl megfőzzük a krumplit. Kis kockára vágjuk a szalonnát, egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Kiszedjük a pörcöket (erre most nem lesz szükség). A zsíron kicsit körbepirítjuk a meghámozott krumplit. Kiszedjük, a serpenyőbe rakjuk a felszeletelt lapockát. Hozzáadjuk a szintén szeletekre vágott fokhagymát is, és mindkét oldalukat annyi ideig sütjük, hogy kissé megpiruljanak.
Rálocsoljuk a bort, sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a borókabogyót és az összevágott vagy elmorzsolt kakukkfűlevélkéket. Fedőt teszünk rá, és kis lángon pároljuk. Közben néha ránézünk, megkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá egy kis vizet. Ha már majdnem puha a lapocka, akkor dobjuk hozzá a meghámozott, feldarabolt sárgarépát meg a szükség szerint felezett-negyedelt gombát és a felvágott petrezselyem zöldjét. Együtt készre pároljuk. Tálalásnál kivesszük a húst, a zöldséges raguba keverjük a felkockázott krumplit, és a kínálótál aljába kanalazzuk, végül ráfektetjük a lapockaszeleteket is.