- Egy nagy fazékban megpirítjuk a meghámozott, félbevágott vöröshagymákat. A felét kivesszük, félretesszük. A fazékba beletesszük a csontokat, a fokhagymafej és a meghámozott, egészben hagyott zöldségek felét. Sóval-borssal ízesítjük, majd fedő alatt, nagyon kicsi lángon, 3-4 órán át főzzük. Ha elkészült az alaplé, átszűrjük, és félig kihűtjük. Leszedjük a tetejéről a megdermedt zsírt. Összekeverjük a darált marhahúst a tojásfehérjékkel meg a paradicsompürével, hozzáadjuk az alapléhez, majd visszatesszük a tűzre. Míg fel nem forr, nagyon sűrűn kell kevergetni, nehogy leégjen. Viszont ha már elkezdett forrni, akkor nem szabad kavargatni, mert zavaros lesz. Kis lángra vesszük, és még főzzük 3-4 órán keresztül. Közben meghámozzuk a maradék zöldségeket, óvatosan belehelyezzük a fazékba. Ízlés szerint sózzuk a levest. Ha elkészült, állni hagyjuk egy negyedórát. Utána finom szitán átszűrjük.
- Tálalásnál minden tányér aljába óvatosan beleengedjük három-három fürjtojás sárgáját, arra mérjük rá a tűzforró levest.
Hozzávalók
4 személyre