Forrás: Pásztor Tünde

Zöldséges csirkeleves

  1. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk az apóra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, kicsit összeforraljuk. Most jöhet rá a kisebb darabokra vágott szárnyashús, amit fehéredésig sütünk. Mellé tesszük a meghámozott, felaprított sárgarépát, fehérrépát, karalábét. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megsózzuk, majd szakaszosan pároljuk. Amikor már majdnem kész, felöntjük egy bő liternyi vízzel, belerakjuk a kicsi rózsákra szedett karfiolt, majd csendes tűzön addig forraljuk, amíg majdnem teljesen megpuhul minden. A fagyasztott borsót csak az utolsó öt percre dobjuk a fövő levesbe. Megkóstoljuk, sózzuk, ha kell, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével.

Tárkonyos csibebecsinált

Tejfölös-hajdinás vargányaleves

kaloria 330 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink