Erőleves buggyantott fürjtojással

Vékony szeletekre vágjuk a zöldségeket, fazékba tesszük, hozzáadjuk a darált húst, a félbe vágott vöröshagymát és fokhagymát, a paradicsomot. Egy teáskanál sóval, pár szem borssal ízesítjük, A tojásfehérjét habbá verjük, hozzákeverjük a paradicsompürét, és a többi hozzávalóhoz keverjük. Egy liter vízzel fölöntjük, lassú tűzön főzzük. Míg föl nem forr, gyakran megkeverjük, nehogy leégjen. A forrástól számított két óra után hideg vízzel öblített szűrőruhán átszűrjük. Közvetlenül tálalás előtt a tojásokhoz két lábosban vizet forralunk, az egyikbe két evőkanál ecetet teszünk, a másikat sózzuk. A gyöngyöző forrásban lévő ecetes vizet megkeverjük, hogy örvény keletkezzék, s óvatosan beleengedünk egy fölütött tojást. 2-3 percig főzzük, majd áttesszük a forró, sós vízbe egy percre. Ugyanígy járunk el a többi hét tojással is.

kaloria 240 CAL
ido 190 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink