Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal. Hozzáadjuk a sárgájákat, és sima tésztává gyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 3-4 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjéket a cukorral együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a citromlevet is, és tovább keverjük. A habot sima csővéggel ellátott habzsákba töltjük, és minden tésztakorong tetejére nyomunk egy-egy kis habpöttyöt, úgy, hogy a tészta peremén 2-3 mm szabadon maradjon. A habos linzereket 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt összeragasztunk narancslekvárral.