Éva almabatyuja

Tészta

Egy tálba szórjuk a lisztet, elkeverjük a sóval. Belereszeljük a vajat, hozzáadjuk az ecetet meg anynyi
hideg vizet, hogy jól gyúrható legyen a tésztánk. Összedolgozzuk, és hideg helyen legalább egy órán át pihentetjük (még jobb, ha egy éjszakát tud hűlni).

Töltelék

A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, kivizezett tányérra borítjuk hűlni. Kinyújtjuk a tésztát késfok vastagságúra, 15 × 15 cm-es kockákra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy-egy kanál vaníliás pudingot, megszórjuk durvára tört dióval. Ráfektetünk egy-egy meghámozott, félbevágott, kicsumázott almát (a magházával lefelé). Megszórjuk pici fahéjjal. A tészta négy csücskét összefogjuk, szép kis csomaggá összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással lekenjük, és jó forró sütőben megsütjük.

kaloria 360 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink