Éva mami tiroli rétese
Egy nagy tálban összegyúrjuk a 22 dkg lisztet az egész tojással, a diónyi, puha zsírral, a csipet sóval és annyi
tejföllel, amennyit felvesz a tészta. Enyhén lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Megolvasztjuk a
10 dkg zsírt (csak folyékony legyen, ne forró!), belekeverjük a 20 dkg lisztet, és ezzel a krémmel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, mint
a bejglit, és hagyjuk állni, míg a zsír meg nem dermed benne. Három részre felvágjuk. Gyúródeszkán egyesével téglalappá nyújtjuk a darabokat. Megtöltjük a választott töltelékkel, ismét feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt
sütőlapra fektetjük (egy nagy falapát segítségével könnyen át tudjuk emelni). 180 fokos sütőben 20-25 perc
alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, vastag szeletekre vágjuk.
Mákos-meggyes töltelék
10 dkg darált mákot összekeverünk 10 dkg porcukorral és 20 dkg lecsöpögtetett, magozott meggybefőttel.
Túrós töltelék
25 dkg túrót elkeverünk 2 evőkanál édes morzsával, egy marék mazsolával, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.
Almás töltelék
2-3 almát meghámozunk, csutkáját kivágjuk, a húsát lereszeljük. Elkeverjük az alma édességétől függően 5-10 dkg cukorral, hagyjuk kicsit állni. utána a levét gyengéden kifacsarjuk, összekeverjük egy kis őrölt fahéjjal és 1 evőkanál édes morzsával.