Levelensült almával töltve
A meghámozott almát lereszeljük, és nagyon kevés vízzel, a cukorral, a fahéjjal és kevés citromhéjjal ízesítve sűrű lekvárrá főzzük. Belekeverjük a megpirított, ledarált mandulát meg az előzetesen rumba áztatott mazsolát. A káposztaleveleket leforrázzuk, leszárítjuk és laposra kisimítjuk.
A megszáradt káposztaleveleket vajjal megkenjük, és tepsire helyezve egyenletesen elosztjuk rajtuk a sűrű palacsintatésztát, egész felületükön szétkenve. Forró sütőben azonnal megsütjük, majd a tésztát leválasztjuk
a levelekről. (A tészta sütés közben magába szívja a káposzta illatát és zamatát.) Egy kivajazott tűzálló tálra
ráhelyezünk egy palacsintát, megkenjük almatöltelékkel,
majd ezt megismételve a palacsintákat egymásra rakjuk.
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és bespricceljük a palacsintatortát. Forró sütőben rózsaszínűre
sütjük, végül vaníliás cukorral meghintjük.
Palacsintatészta
A tojásokból, a tejből és a lisztből egy kevés sóval és cukorral ízesítve a szokásos palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb masszát készítünk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós.