Ezeregyéjszaka torta
A vajat krémesre kikeverjük a porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és nagyon könnyűre, habosra kidolgozzuk. A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral. A kakaóport elvegyítjük a vaníliás cukorral, a tejjel és 2 evőkanál forró vízzel. A vajas krémbe váltakozva belekeverjük a lisztet meg a tejes keveréket, végül hozzáadjuk a diót, és a lecsöpögtetett, kis kockákra vágott ananászból is teszünk bele körülbelül 3 evőkanálnyit. A tésztát kivajazott-kilisztezett 24 cm-es tortaformába öntjük, azután a 180 fokra előmelegített
sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,
hogy megfelelően átsült-e. Mielőtt kivennénk a formából,
10 percig hűlni hagyjuk.
A krémhez a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A maradék ananászt a levével együtt botmixerrel pürévé törjük, azután belekeverjük a pudingport. Hagyjuk egy kicsit dermedni, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt, és
bevonjuk vele a tortát. Tejszínhabrózsákkal és csokoládépasztillákkal díszítjük.