Ezerjó zöldségleves
A vöröshagymát megtisztítom, finomra vágom, a szalonnát apróra kockázom. Megmosom és megtisztítom a
zellert és a sárgarépát, majd felszeletelem. A cukkinit mosás után kis kockákra darabolom. A szalonnát zsírjára pirítom, hozzáadom a hagymát, és üvegesre dinsztelem. Beleteszem a sárgarépát meg a zellert, és néhány percig
együtt párolom. Ezután jöhet a paradicsompüré, majd a húslével felöntöm a zöldségeket. Forralok egyet rajta, aztán fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Kb. 20 perc múlva teszem bele a cukkinit, a mirelit zöldbabot és a rizst, és gyenge tűzön 15 percig tovább főzöm. Sóval, borssal fűszerezem. A petrezselyem zöldjét lemosom, jól lecsepegtetem, a levelét finomra vágom, s ezzel megszórva tálalom a levest.