Fácán combja-melle lilahagyma-lekvárral
A levesben főtt combokat és mellehúsát berakjuk egy sütőpapírral bélelt kicsi tepsibe úgy, hogy a bőrös fele nézzen felfelé. Meglocsoljuk 5 dkg olvasztott vaj és 5 evőkanál olaj keverékével, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szépen meg nem pirul a teteje. A szeletekre vágott lila hagymát a maradék vajon megfonnyasztjuk, éppen csak annyira, hogy még roppanós legyen. Öntünk alá kevés vörösbort vagy rozét, és nem túl puhára ároljuk. A legvégén pici sóval ízesítjük.
Rozmaringos polenta
Felforraljuk a tejet a vajjal, egy csipet sóval, egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Belekeverjük a darát, és addig főzzük, míg az egész össze nem áll. Viszonylag híg, puha massza lesz. A legvégén beleszórjuk a finomra vágott
rozmaringot, azzal már csak egyszer átfordítjuk, és már vesszük is le a tűzről.