Fácánerőleves borókás-zöldséges piskótával

Feldaraboljuk a fácánt.

A tojásfehérjéket villával kikeverjük, hozzáforgatjuk a paradicsompürét.

Egy nagy fazékba rakjuk a húst, öntünk rá annyi hideg vizet, hogy jól ellepje. Beleöntjük a paradicsomos tojásfehérjét, és felrakjuk főni. Az első forrásig nagyon sűrűn kevergetjük. Ha felforrt, a lehető legkisebbre vesszük alatta a hőfokot. Most már egyáltalán nem keverjük, mert akkor zavaros lenne a végeredmény.

Megtisztítjuk a zöldségeket, és egészben belecsúsztatjuk a lébe a sárgarépát, a gyökeret, a zellert meg a karalábét. A hagymát egészben, héjastul (a külső, piszkos leveleit leszedjük) adjuk hozzá. Most rakjuk a levesbe a fűszereket is (babér, kakukkfű, borókabogyó, bors, só), és szép lassan főzzük, míg a hús meg nem puhul.

Ha megfőtt, akkor levesszük a tűzhelyről. Óvatosan kiszedjük a fácánt és a zöldségeket, a levet átszűrjük. A megfőtt húst külön tálaljuk, az erőlevesbe legfeljebb pár darab főtt zöldséget rakunk.

Amíg fő a leves, sós piskótatésztát kavarunk a két tojásból és a lisztből. Belevegyítjük a lereszelt répát, zellert, a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Végül papírral bélelt tepsibe öntjük, úgy választjuk meg a méretet, hogy fél centinél ne legyen vastagabb. A tetejére szórjuk a durvára tört borókabogyót, és 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, formára vágjuk, ezt adjuk levesbetétként.

Kakukkfüves fácánsült zöldségraguval

kaloria 240 CAL
ido 156 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.