Fácánleves erdei gombával
Az előkészített húst 3 liter vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habot leszedjük a tetejéről. A zöldségeket megtisztítjuk, a gomba kivételével a leveshez adjuk, és gyöngyözve főzzük tovább 2-3 órán keresztül. Közben sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel, tárkonnyal ízlés szerint fűszerezzük. Egy csipet sáfránnyal szép színt
adhatunk a levesünknek.
Közben az erdei gombát felaprítjuk, és olajon megpirítjuk. A fokhagymát összetörjük, és egy csipet sóval elmorzsoljuk, majd a gombához adjuk. Ha a leve elpárolgott, akkor kész. Tálaláskor a levest tálakba merjük, a fácánhúst és a zöldséget beletesszük, a gombát
a tetejére szórjuk, s lúdgége tésztával kínáljuk.