Összegyúrjuk a tésztához a lisztet a puha vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, jó kemény lesz a végeredmény (ha nagyon nem akarna összeállni, pici vizet adhatunk hozzá). Betesszük legalább egy órára a hűtőszekrénybe.
Közben egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot. Beletesszük a kimagozott, cikkekre vágott szilvát, rászórjuk a fahéjat, ráreszeljük a citrom héját, és jó sűrűre főzzük. Beleöntjük egy közepes méretű sütőtálba, hagyjuk kihűlni.
A jól lehűlt tésztát ráreszeljük a szilva tetejére. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje halványbarnára pirult.
A tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, a tányérokra szedett morzsát ezzel lehet meglocsolni.