Forrás: Pásztor Tünde

Fahéjas birsleves

Fahéjas birsleves

A birsalmákat feldaraboljuk, eltávolítjuk a magházukat,
azután kockákra vágjuk, s föltesszük főni annyi vízben,
amennyi ellepi. A citrom héjával és levével, csipetnyi sóval, fahéjjal, szegfűszeggel (ezeket érdemes teatojásban
vagy tüllzacskóban a fazékba tenni) és ízlésünk szerinti
cukorral fűszerezve addig főzzük, amíg a birsalma félig
megpuhul. Ekkor a gyümölcs felét kivesszük és félretesszük – ez lesz a levesbetét –, a többit pedig szinte péppé főzzük.
Eltávolítjuk a fűszereket, hozzáadjuk a tejszínt, majd
botmixerrel az egészet összetörjük. A levest ezután leszűrjük, hogy megszabaduljunk a birs héjától és rostjaitól, majd visszatesszük a tűzhelyre. Az elfőtt folyadékot vízzel vagy tejszínnel pótoljuk, a levest még egyszer kiforraljuk, végül citromlével és cukorral utánízesítjük. A félretett birskockákkal tálaljuk.

kaloria 220 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink