A KRÉMHEZ
ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – HŰTÉS: 30 perc – SÜTÉS: 30 perc – Először elkészítem a szedres krémet. Egy fazékba öntök minden hozzávalót, és folyamatos keverés mellett (így összepasszírozódnak a gyümölcsök) felforralom. Hagyom hűlni addig, amíg elkészítem a tésztát.
A PITE TÉSZTÁJÁHOZ
A liszthez hozzákeverem az olvasztott vajat, a tojást, a cukrot, egy csipet sót és a végén a sütőport. Alaposan összegyúrom, cipót formázok belőle, fóliába csomagolom, és 30 percre a hűtőbe teszem. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tészta kétharmadából korongot nyújtok, és a vajjal kikent, lisztezett 24 cm-es piteformám aljába teszem. A tésztára kanalazom a szedres krémet, a maradék tésztát pedig nagylyukú reszelőn a krémre reszelem. Beteszem a sütőbe, és 30 perc alatt megsütöm.