Fahéjas-marcipános kalács

  1. Körülbelül 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy kávéskanálnyi cukrot, a tetejére szórunk egykanálnyi lisztet, és hagyjuk szépen felfutni. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a csipet sót, a 6 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, beleöntjük a felfutott élesztőt, 3-4 dl langyos tejet, és szépen kidagasztjuk. Langyos helyen letakarva hagyjuk a duplájára kelni (mivel nincs benne túl sok élesztő, nem fog túl gyorsan kelni).
  2. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és jó nagyra kinyújtjuk. Megkenjük a langyos, olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéj és a porcukor keverékével, aztán ráreszeljük a marcipánt. A hosszanti oldalával párhuzamosan feltekerjük.
  3. Előkészítünk két szögletes sütőformát, s kibéleljük sütőpapírral. Lemérjük a szélességüket, és ilyen széles gurigákat vágunk a tésztatekercsből (8-10 gurigánk lesz). Úgy tesszük bele az előkészített formákba, hogy a vágott felük essen az oldalfalak felé. Megint letakarjuk, és hagyjuk jól megkelni. 190 fokra előmelegített sütőben, középső rácson kezdjük sütni. Tíz perc múlva vegyük le a hőfokot 160 fokra, és süssük készre a kalácsokat. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, porcukorral megszórva tálaljuk.

Pudingos csíkos kalács

Pöttyös kalács

kaloria 420 CAL
ido 270 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.