Meglangyosítjuk a tejet egy fél evőkanálnyi cukorral. Belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, egy nagy tálban összegyúrjuk a liszttel, 2,5 kristálycukorral, 1 csipet sóval. Lágy tésztát kell kapnunk, ha kell, adunk még hozzá egy kis lisztet vagy kevéske tejet. Jól kidagasztjuk, majd cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg, nem huzatos helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Utána lisztezett deszkán vastagabbra kinyújtjuk, nagyobb kockákra felvágjuk. Minden tésztakocka közepébe rakunk egy-egy kimagozott, fahéjas kockacukorral megtöltött szilvát (ha túl nagy a gyümölcs, akkor csak egy felet). Egyesével gombócokat formázunk belőle. Letakarva még kelesztjük negyedórát. Egy párolóbetétet kizsírozunk, rátesszük a megkelt gombócokat, és gőz felett 15 percig főzzük. A kész gombócokat megszórjuk fahéjas-cukros darált mandulával.