Egy fazékban a zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karalábét, az áttört fokhagymát, és együtt öt percig pároljuk, időnként megkeverve. Rátesszük a zöldborsót, megszórjuk az őrölt pirospaprikával és a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük főzni.
Amíg fő a leves, összekeverjük a csurgatott tésztához a tojást, a lisztet és a vizet. Hagyjuk állni 20 percig. Végül habzsákba töltjük. Ha a levesben már minden zöldség puhára főtt, belecsurgatjuk a tésztát. Amint feljöttek a kis galuskák a leves tetejére, már el is zárjuk alatta a lángot.