ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – – FŐZÉS: 1 óra – SÜTÉS: 30 perc – Egy lábosba olajat öntünk, megpároljuk az összeaprított vöröshagymát. Fél percig pirítjuk rajta a zúzott fokhagymát, majd elkeverjük benne az orölt pirospaprikát, hozzáöntjük a lecsót, beletesszük a megpucolt, felkockázott burgonyát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és hozzátesszük a felaprított petrezselyem zöldjét is. Körülbelül félóráig főzzük (míg a burgonya meg nem puhul). Ezután hozzáadjuk a tésztát, a felkarikázott kolbászt, egy kis vizet, ha szükséges, és addig főzzük, míg a tészta meg nem fő benne. Ekkor átkanalazzuk egy kizsírozott sütőedénybe. Leöntjük tejföllel, ráreszeljük a sajtot. Forró sütőben összepirítjuk.
Hozzávalók
4 személyre