Fánkburger
Az élesztőt 1 dl langyos tejben feloldjuk, majd 15 dkg
liszttel és 1 teáskanálnyi cukorral kovászt készítünk belőle. Liszttel meghintjük, és letakarva meleg helyen félórát pihentetjük.
A maradék cukorral kikeverjük a tojásokat meg a tojássárgájákat, majd a kovásszal, a maradék tejjel és liszttel, az olvasztott vajjal és a sóval alaposan összegyúrjuk. A tésztát letakarva további 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából 16 gombócot formázunk, kissé ellapítjuk, és letakarva újabb félórát pihentetjük. A zsiradékot közepesen forróra felmelegítjük, és a fánkokat
kisebb adagokban aranysárgára sütjük. Kiemeljük,
lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, azután félbevágjuk.
Töltelék
A kivit és a banánt meghámozzuk, majd szeletekre
vágjuk. A banánt meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A fánkok alsó felére rakunk egy-egy szelet
sajtot és pár darab gyümölcsöt. Rátesszük a kalapját, végül meghintjük porcukorral.