Forrás: O. Horváth György

Farsangi grillcsirke zöldséges pitával

Farsangi grillcsirke zöldséges pitával

A csirkét félbevágtam, majd kivettem a melle csontját. A két felet két evőkanál só, 1-1 teáskanál bors, őrölt erős paprika, majoránna, kakukkfű, rozmaring és cukor keverékéből álló páccal jól átdörzsöltem. Ha egy órát áll hidegen, az már elég. A csirkét átkentem egy kis olajjal, s mehetett is a tűzre. Vigyázni kell vele, csak kis parázsnál szabad rácsra tenni, s lehetőleg fedjük is le tetővel. A lényeg, hogy lassan süssük a csirkét, így a vastag húsrészeknél, a mellénél meg a comboknál is átpárolódik a hús, és biztos, hogy ropogós barna, és nem szenes lesz a bőre. Nagyjából
7-8 percenként érdemes többször is megforgatni a
fél csirkéket, s mielőtt elkészülnének, mindkét felüket bekenni egy kis barbecue szósszal, és kicsit rápirítani.
A grillezett zöldségekkel töltött csirkemellnél leírtam már, hogy milyen és mennyi zöldséget grilleztem. Nos, az a mennyiség elég a két ételhez, tehát az onnan megmaradt paprikákat, hagymákat, gombákat, sajtokat használtam a boltban vásárolt pita megtöltéséhez. A töltött pitákat grillen átmelegítettem, egyszer megforgattam, és már ehettük is házi savanyúsággal a grillcsirkét. Rozét ittunk hozzá.

kaloria 440 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink