Fasírozott felsálpecsenye hidegen

Fasírozott felsálpecsenye hidegen

A felsálpecsenyét éles késsel kettévágom, de csak annyira, hogy kinyíljon. Húskalapáccsal jó vékonyra
verem, ügyelve, hogy ne szakadjon ki. A tarját, a borjú- és a szárnyashúst, valamint a fehér szalonnát
megőrölöm. Hozzáadom a tejbe áztatott és kicsavart vizes zsemlét, a két nyers tojást, a sót, a fekete
borsot, az apróra vágott petrezselyem zöldjét, a majoránnát, majd az egészet jól összedolgozom.
A laposra vert felsálat kiterítem – ha alufóliát teszünk alá, könnyebb lesz feltekerni –, ráöntöm az eldolgozott
húspépet. Egyenletesen elrendezem, majd a közepére helyezem a kihűtött, megpucolt, főtt egész tojásokat. A közepes vastagságúra szeletelt ecetes uborkát és a céklaszeleteket a tojások körül csinosan elrendezem, végül az egészet az előzőleg vízben kiáztatott szalonnaszeletekkel leborítom. A fólia segítségével felgöngyölöm, és zsineggel megkötöm úgy, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Lábasba teszem a sertészsírt, a karikára vágott zöldségeket, a félbevágott vöröshagymát, a babérlevelet, s kevés borecetet öntök rá. Erre a zöldségágyra fektetem óvatosan a húst, és lassú tűzön párolom fedő alatt kb. 1 óráig, míg a hús puha nem lesz. Ha a hús kész, nagyobb lángon rápirítok,
a fedőt levéve szép színt adok neki. A lábasból az elkészült húst kiveszem, két deszka között lepréselem, és hidegre teszem. Tálaláskor szép vékony szeleteket vágok belőle, ecetes uborkával kitűnő téli előétel vagy hideg vacsora.

kaloria 680 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink