Fehér csokis muffin kávés vajkrémmel és mandulás-áfonyás muffin áfonyás krémmel

Fehér csokis muffin:
Egy nagy tálban habbá verjük az öt tojásfehérjét a cukor felével. Egy másik tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukor másik felével. Megolvasztjuk a vajat, és langyosan hozzádolgozzuk a sárgájákhoz. Megolvasztjuk a fehér csokit, hagyjuk kicsit hűlni. A sárgájákhoz keverjük a sütőporral elkevert lisztet, a habbá vert fehérjét és a megolvasztott csokit.

Papírkosárkákkal bélelt muffinformákba adagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Egy csészében elkeverjük az instant kávét a forró vízzel. A puha vajat az átszitált porcukorral habosra verjük elektromos habverővel. Közben az edény széléről folyamatosan lekaparjuk a felverődött krémet. Apránként hozzáadjuk a kihűlt kávét, és ezzel is simára keverjük. Habzsákba töltjük, és rányomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Egy-egy kávészemmel és csipetnyi őrölt fahéjjal díszítjük.

Mandulás-áfonyás muffin:
Habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral. Hozzádolgozzuk a puha vajat és a joghurtot. Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet a csipet sóval, a sütőporral meg a darált mandulával. Beleforgatjuk az áfonyát is. Fakanállal eloszlatjuk a tojásos alapban. Papírkosárkákkal bélelt muffinsütőbe adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.

Közben a krémhez az áfonyát felfőzzük a cukorral és a citromlével, kicsit áttörjük (nem baj, ha darabos marad).

A vajas részhez a tojásfehérjéket elkeverjük a porcukorral, és gőz felé tesszük. Fontos, hogy a víz csak gyöngyözzék, ne forrjon. Időnként megkeverjük, és ügyelünk, nehogy kicsapódjék a fehérje. Körülbelül 15 perc alatt éri el a megfelelő állagot. A keveréknek csípősen melegnek, jó szálpróbásnak kell lennie. A színe opálos, a porcukor teljesen felolvadt benne.

Elektromos habverővel maximális fokozaton kihabosítjuk, hogy kemény csúcsokat tudjunk húzni belőle. Alacsony fokozatra állítjuk a robotgépet, és kis adagonként hozzáadjuk a lágy, szoba-hőmérsékletű vajat. Végül beledolgozzuk az áfonyapürét is. Széles csővel felszerelt habzsákba töltjük, és rányomjuk a muffinok tetejére. Friss áfonyaszemeket dugdosunk a krémbe díszítésként.

Málnás-mákos muffin mákhabbal

kaloria 360 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

24 személyre

Ajánlataink