A PISKÓTÁS ALAP
ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 10 perc – HŰTÉS: 4 óra – A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük. Hozzákeverjük a citromhéjat és a cukrot. Utána beledolgozzuk a tojások sárgáját. Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet a keményítővel, a sóval és a sütőporral, majd hozzákeverjük mindezt a tojáshabhoz. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, rákenjük a masszát kör alakban (kicsit nagyobb legyen, mint amekkorára szükségünk lesz, mert össze fog ugrani). 180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Utána rácsra borítjuk, kihűtjük.
A RAKOMÁNY
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Összekeverjük a joghurtot a ricottával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. Nagyon finomra reszeljük a fehér csokit, azt is belevegyítjük. A zselatint kinyomkodjuk, majd egy lábasba rakjuk, öntünk rá vizet, és addig melegítjük, míg fel nem olvad a folyadékban. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a krémben. Egy kerek tálat kibélelünk átlátszó fóliával. Kirakjuk a falát meghámozott, vékonyan felkarikázott kivivel. Ha kezd dermedni a krém, hozzákeverünk egy-két felkockázott kivit. Beletöltjük az üregbe. A tetejét lemérjük, a piskótából kivágunk egy szükséges méretű kört, és ráfektetjük. Pár órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Utána tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és cikkekre vágva tálaljuk. Adhatunk mellé édes tejszínhabot.