Fehérbab-leves füstölt hússal, kelkáposztával, majoránnával

Egy éjszakára beáztatjuk a babot, egy másik tálba pedig a füstölt húst.

Másnap mindkettőt leszűrjük, átmossuk. Egy fazékba rakjuk a babot és a feldarabolt füstölt húst, öntünk rá hideg vizet, és együtt főzzük.

Ha már puha a bab, akkor leöntjük róla a főzővíz felét. Átöntjük egy másik kis fazékba, és 2-3 perc alatt roppanósra pároljuk benne a kelkáposzta egyik felét, amelyet felkockáztunk előtte. Botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a bableveshez, fűszerezzük a majoránnával és a zúzott fokhagymával, sót csak akkor teszünk hozzá, ha szükséges, hiszen a füstölt hús már eleve sós volt.

Tálalás előtt a megmaradt fél kelkáposztát csíkokra vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk, ez lesz a leves ropogós feltétje.

Hevesi kelkáposztás gulyás

kaloria 340 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

25 dkg fehér bab

20 dkg füstölt sonka

1 kis kelkáposzta

1-2 ág friss vagy 1 kávéskanál szárított majoránna

1 gerezd fokhagyma

Ajánlataink