Fehérborban párolt harcsaszeletek, paradicsommártással és kapros-vajas burgonyával

Fehérborban párolt harcsaszeletek, paradicsommártással és kapros-vajas burgonyával

A halfiléket sóval és őrölt fekete borssal bedörzsöljük. Felforrósítjuk a serpenyőt, kevés olajat öntünk bele, és a forró olajba belehelyezzük a haldarabokat. Ha már szépen megpirult az aljuk, akkor felöntjük a borral, beleteszünk két szép szál friss kaprot (a csokor másik fele majd a burgonyához kell), majd fedővel letakarjuk a serpenyőt, és készre pároljuk az ételt. A fedő alatt az étel átveszi a bor és friss kapor ízét, illatát. Nem kell megpirítani a hal mindkét oldalát, mert így is át fog
sülni.
Elkészítjük a paradicsommártást: a vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sóval, őrölt fekete borssal és cukorral ízesítjük, kiforraljuk. Köretként kapros burgonyát kínálunk hozzá. Úgy készítjük, hogy a burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, serpenyőben kis vajon megfuttatjuk, megszórjuk sóval és apróra vágott kaporral.

kaloria 910 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink