Az öt deka vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott karalábét, az áttört fokhagymát, két percig pároljuk, közben sózzuk és borsozzuk. Rátesszük a kockákra vágott csirkemellfilét, fehéredésig pároljuk. Ráöntjük a fehérbort és az alaplevet, fél órát főzzük.
A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, behabarjuk vele a ragut. Hozzászórjuk az összevágott kaprot, és jól kiforraljuk.
A körethez átforrósítjuk a rizst a két evőkanál zsiradékon. Hozzáöntjük a forró alaplevet, és fedő alatt 20 percig pároljuk kis lángon. Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mogyorót. A bébiparajt megmossuk, leszárítjuk, végül mindezt hozzáforgatjuk az elkészült, még forró rizshez.