Fehércsokimousse-torta őszibarackzselével

A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben kis adagokban adagoljuk hozzá a cukrot. Addig verjük, míg szép, fényes habunk nem lesz. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a liszttel, fakanállal beleforgatjuk a cukros tojáshabba. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, és a kívánt méretnél 2-3 centivel nagyobb átmérőjű kört rajzolunk rá. Erre kenjük a diós piskótatésztát. 190 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Apróra vágjuk a fehér csokit. Felforraljuk a tejszínt, ráöntjük a csokira, és kevergetve összeolvasztjuk. Ha kihűlt, összedolgozzuk a mascarponéval. Elfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a zselatin felét. A másik felét hűtőszekrénybe tesszük.

A diós piskótát méretre igazítjuk. Belerakjuk a kapcsos tortaformánk aljába. Ráöntjük a zselatinos habot. Hideg helyen dermesztjük.

Közben elkészítjük a barackbetétet. Az őszibarackokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat, kimagozzuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk, egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és annyi vizet, amennyi ellepi. 100 ml vízben elkeverjük a vaníliás pudingport, ráöntjük a barackra, és sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. Rákanalazzuk a megdermedt hab tetejére. Ismét hideg helyen dermesztjük.

Végül a maradék mascarponés habba beledolgozzuk a zselatin másik felét, és ezt az adag habot ráöntjük a barackos réteg tetejére. Hűtőszekrényben pihentetjük pár órát. Végül tálalás előtt tejszínhabrózsákkal, ostyarudakkal díszítjük.

Elzászi lepény gombával, karamellizált hagymával és őszibarackkal

kaloria 300 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink