Fehércsokoládé-hab eperrel
Kb. 10 dkg epret villával alaposan összetörök, hozzáadom a cukrot és simára pépesítem. Ha már elég sima, belekeverem a málnalikőrt vagy rumot. A maradék epret hosszában vékonyra szeletelem, a pépbe keverem, majd félreteszem. Az apróra tört csokoládét lassú lángon gőzölgő víz fölött megolvasztom úgy, hogy a tál feneke ne érjen a vízbe. Időnként megkavargatom. A langyos tejet a csokihoz öntöm, azzal is simára kavarom. A tálat leveszem a vízről, hagyom kihűlni, amíg majdnem szobahőmérsékletű lesz. Közben a tejszínből és egy másik tálban a borkősavval elkevert tojásfehérjéből kemény habot verek. A tojásfehérjehab felét a csokoládéba forgatom óvatosan, hogy könnyebb legyen. Ha ezzel végeztem, belekeverem a maradék tojásfehérjét a felvert tejszínnel meg a vaníliával együtt, és gondosan összeforgatom, de semmiképpen se keverem túl! Tálaláskor a hab felét hat parféspohárba kanalazom, mindegyiket félig megtöltve. Rárakom egyenlőn elosztva az eperöntet felét, majd ismét hab és eperöntet következik.