Fekete-erdő desszert pohárban

A CSOKIMUSSZHOZ

A tojássárgájákat csomómentesre kikavarjuk az egy evőkanálnyi porcukorral és keményítővel. Hozzákeverjük a tejszínt. Egy hőálló tálban csendesen forró víz fölé rakjuk, és habverővel folyamatosan keverve addig főzzük, míg szép sűrű nem lesz. Az étcsokoládét késsel nagyon apróra daraboljuk, és belekeverjük a gőz felől levett tejszínes-tojásos krémbe, és beleolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni. Közben egy lábasba szórjuk a fagyos meggyet, és megfőzzük (nem kell hozzá víz, ereszt majd magából levet). A keményítőt kis hideg vízzel kikeverjük, és besűrítjük vele a főtt meggyet. A mascarponét elektromos habverővel kihabosítjuk, és belevegyítjük a hideg csokis krémbe. A tejszínből habot verünk a vaníliás cukorral. Mind a két habot egy-egy habzsákba töltjük. Négy pohár aljára nyomunk a csokimusszból egy-egy vastagabb réteget, erre jön a vaníliás tejszínhab. Kanalazunk rá a savanykás meggymártásból, és végül pöttyintünk rá egy keveset a maradék csokimusszból. Pár szem fehér cukorkával díszítjük.

A ZSELÉS MEGGYHEZ

A TEJSZÍNHABHOZ

kaloria 500 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink