Feketeerdő égetett-tészta-koszorú

Tészta

Egy lábasban felforraljuk a két deci vizet a vajjal (vagy zsírral) és a sóval. Beleszórjuk a lisztet, kis lángon addig kevergetjük, míg el nem válik a massza az edény falától. Ekkor levesszük a tűzhelyről, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Habzsákba töltjük. A nagy gáztepsire sütőpapírt fektetünk, és egy nagy koszorúformát nyomunk
rá a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd
rögtön levesszük 160 fokra a hőmérsékletet, és körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk.

Meggyes krém

A kimagozott meggyet kevés vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a joghurtot a meggyszörppel meg a porcukorral, végül alaposan elvegyítjük az egyik csomag zselatinnal.

Tejszínes krém

Habot verünk a tejszínből a másik zselatinnal, majd összeforgatjuk a két krémet, és a tészta alsó részére habzsákból rányomjuk (vagy rákanalazzuk). Kirakjuk a meggyel. Hideg helyen hagyjuk dermedni, közben összeállítjuk a következő krémet. Felverjük a tejszínt a porcukorral és a harmadik zacskó zselatinnal, és szintén habzsákból rányomjuk a már némileg megkötött meggyes krém tetejére. Ha már megszilárdult, rátesszük a felső tésztakarikát, végül olvasztott étcsokoládéval megcsíkozzuk.

kaloria 310 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink