Felesborsópörkölt petrezselymes lapockával
A húst besózzuk és a zsiradék felével együtt tepsibe tesszük. Hozzáadunk egy fej megtisztított, félbevágott vöröshagymát és 4-5 gerezd fokhagymát. Megszórjuk egész köménnyel és egész borssal, öntünk alá egy kevés vizet, majd lefedjük a tepsit, és a húst kb. 2 óra alatt puhára sütjük. Sütés közben egyszer-kétszer megfordítjuk, és a pecsenyelével szorgalmasan locsolgatjuk.
A maradék vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a zsír másik felén megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a megmosott felesborsót, és hozzáadunk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát. Sóval, őrölt köménnyel, őrölt borssal fűszerezzük, és a borsópörköltöt puhára főzzük.
A pecsenyét kivesszük a tepsiből, finomra vágott petrezselyem zöldjében meghempergetjük. Nem túl vékonyra felszeleteljük, és a felesborsópörkölt kíséretében
tálaljuk.