Forrás: Vidék íze

Fenyőmagos eperlekvár

Száraz serpenyőben halvány barnára pirítjuk a fenyőmagot. Megmossuk az epret, kicsumázzuk, ha van benne, akkor kivágjuk a középső fehér részt. A nagyobb szemeket összevágjuk. Befőző lábasba öntjük a befőzőcukorral együtt, és forrás után még 8-10 percig rotyogtatjuk. Hozzákeverjük a fenyőmagot, és azonnal előkészített, fertőtlenített üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a fém fedőt, rögtön fejre állítjuk. Öt perc múlva visszafordítjuk az üvegeket. Ha kihűlt, mehet is a kamrába.

Ezeket is ajánljuk!

Kivis eperlekvár

Somlekvár

kaloria 50 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink