Forrás: Vidék Íze magazin

Kivis eperlekvár

  1. Előkészítjük a gyümölcsöket: az epret megmossuk, kicsumázzuk, ha van benne, akkor kivágjuk a középső fehér részt. A nagyobb szemeket feldaraboljuk. A kivit meghámozzuk, felkockázzuk.
  2. Mindkét gyümölcsöt egyegy befőzőlábasba öntjük, az eperhez adunk 80 dkg befőzőcukrot, a maradékot pedig a kivihez öntjük. Egyszerre főzzük mind a kettőt. Forrás után kevergetve 8-10 percig rotyogtatjuk.
  3. Azonnal előkészített üvegekbe töltjük: alulra jön az eper, majd óvatosan rákanalazzuk a kivit, hogy lehetőleg ne keveredjenek össze. Rácsavarjuk a fémfedőt, és rögtön száraz dunsztba rakjuk, ott hagyjuk kihűlni.

Mogyorós mentes keksz szilvalekvárral

Derelye almás szilvalekvárral

kaloria 40 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

0 személyre

Forrás: Vidék Íze magazin
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.